Mainos

Sotilassairaaloiden yhdistämisellä miljoonasäästöt

Valtiontalouden tarkastusvirasto esittää puolustusvoimien terveydenhuollon uudistamista ja osittaista yhdistämistä siviilisairaaloihin.

Valtiontalouden tarkastusviraston arvion mukaan esimerkiksi kahden nykyisen erikoislääkärijohtoisen sotilassairaalan yhdistäminen siviilisairaaloihin toisi miljoonien markkojen vuotuiset säästöt. Myös perusterveydenhuollon uudelleenjärjestelyistä kertyisi miljoonien markkojen säästöt, joilla voitaisiin paikata esimerkiksi kenttälääkinnän puutteita. Tarkastusviraston mukaan monet selvitykset ja kokemukset ulkomailla vahvistavat käsitystä, että sotilassairaaloiden ja siviilisairaaloiden yhdistäminen on mahdollista vaarantamatta puolustusvoimien erityistehtävien ja -tarpeiden hoitoa.

Avohoito jäisi varuskuntiin

Puolustusvoimien avohoito ja terveystarkastukset hoidettaisiin edelleen varuskuntien poliklinikoilla. Näin voitaisiin taata suuressa potilasjoukossa nopea ja asiantunteva palveluskelpoisuuden ja hoitotarpeen määrittely ja hoitoon pääsy. Sen sijaan yleislääkäritasoinen vuodeosastohoito sopisi siviilisairaaloihin. Tarkastusviraston arvion mukaan yhdistämisestä hyötyisivät molemmat osapuolet.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.