Mainos

Sotilasoperaatio Algeriassa päättynyt – panttivankeja kuoli iskussa

Algerian uutistoimisto APS:n mukaan sotilasoperaatio islamistien valtaamassa kaasuntuotantolaitoksessa on saatu päätökseen.

Maan viestintäministeri kertoi aikaisemmin, että operaatiossa on kuollut joitakin panttivankeja ja useita terroristeja.

Algerian hallitus puolusteli armeijan iskua islamistien valtaamaan kaasulaitokseen. Viestintäministerin mukaan hallituksella ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin iskeä, koska neuvottelut panttivankien vapauttamiseksi epäonnistuivat.

Ministeri ei kertonut tarkempia tietoja kuolonuhreista.

Aiemmin Britannia arvosteli Algeriaa siitä, ettei Algeria ilmoittanut sille etukäteen operaatiosta. Japani on vaatinut Algeriaa lopettamaan sotilaalliset toimet alueella välittömästi.

Kosto Algerialle ja Ranskalle

Siepattujen ulkomaalaisten joukossa oli muun muassa norjalaisia, brittejä, ranskalaisia, amerikkalaisia ja japanilaisia.

Islamistien mukaan sieppaus on kosto Algerialle, joka sallii Ranskan käyttää sen ilmatilaa Malin ilmaiskuihin. Ryhmä vaati Ranskaa lopettamaan sotilasoperaationsa Malissa.

Tiugentourinen kaasuntuotantolaitos sijaitsee Koillis-Algeriassa, Libyan rajan tuntumassa. Laitoksen omistavat brittiläinen BP, Norjan Statoil ja Algerian Sonatarch. Laitoksessa on noin 700 työntekijää, joista suurin osa algerialaisia.

(MTV3 - STT- Reuters- AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.