Mainos

Sotilaslähde: Sissit saaneet lunnaita Jololla

Muslimisissiryhmä Abu Sayyaf on saanut noin 36 miljoonaa markkaa lunnasrahoja joidenkin panttivankiensa vapauttamisesta. Rahoilla on ostettu asita, sanoi Filippiinien asevoimien komentaja kenraali Angelo Reyes tänään.

Jolon saarella yhä ainakin 29 ihmistä panttivankinaan pitävä Abu Sayyaf on kenraalin mukaan ostanut rahoilla aseita. Sissit ovat vapauttaneet tähän mennessä 13 vankia. Paikalliset viranomaiset ovat käyttäneet ilmaisua "ylläpitokustannukset" kiertoilmaisuna lunnaille. Sissit pitävät panttivankeja, jotka ovat kotoisin Malesiasta, Saksasta, Ranskasta, Suomesta ja Etelä-Afrikasta sekä Filippiineiltä. Suurin osa heistä siepattiin malesialaisesta lomakohteesta huhtikuussa.

Myöhemmin tänään Filippiinien presidentin tiedottaja Ricardo Puno lievensi Reyesin lausuntoa sanoen, että maan hallitus pysyy valitsemallaan linjalla, johon ei kuulu lunnaiden maksaminen ja että hallituksen neuvottelijat jatkaisivat neuvotteluja sissien kanssa "siltä pohjalta". Puno myönsi, että on mahdollista, että jotkut eivät kunnioita hallituksen politiikkaa ja maksavat sisseille.

Jolon saaren asukkaat ovat kertoneet, että suuria summia rahaa on liikkunut paikallisilla markkinoilla viime aikoina. Poliisilähteiden mukaan jokaisen länsimaalaisen panttivangin lunnassumma on noin miljoona dollaria ja aasialaisten vankien 350 000 dollaria.

Suomi ei suunnittele uutta


Suomella ei ainakaan vielä ole suunnitteilla uusia kehitysyhteistyöhankkeita Jolon saarella pidettävien suomalaispanttivankien vapauttamiseksi.

Ulkoministeri Erkki Tuomioja sanoi eilen, että Suomi voisi harkita osallistumista hankkeisiin, jos niitä Suomelle esitetään.

Tuomioja piti kuitenkin asiaa sellaisena, ettei siitä voida käydä julkisuudessa keskusteluja niin kauan kuin suomalaisten ja muiden panttivankien henki on vaarassa.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.