Mainos

Sotilaslähde: Bagdadin lentokenttä USA:n hallussa

Yhdysvaltain joukot ovat saaneet Bagdadin kansainvälisen lentokentän kokonaan haltuunsa, kertoi Yhdysvaltain vanhempi sotilasvirkailija aamulla.

Bagdadin lentokenttä

Yhdysvaltain merijalkaväen joukot ovat eri lähteiden mukaan saaneet aamuhämärissä haltuunsa Bagdadin kansainvälisen lentokentän. Lentokentän valtaamisesta kertoivat Yhdysvaltain sotilaslähteet sekä BBC- ja CNN-kanavat.

Aiemmin Yhdysvaltain sotilaslähteet kertoivat joukkojensa vallanneen osittain Bagdadin lentokentän. Heidän mukaansa taisteluissa on kuollut yli 300 irakilaissotilasta.

Silminnäkijöiden mukaan kymmeniä siviilejä on kuollut ja haavoittunut taisteluissa, johon osallistui yli tuhat amerikkalaissotilasta. Irakin vastarinnan vahvuudesta ei ole tietoa.

Noin 20 kilometrin päässä pääkaupungista sijaitsevan lentokentän liepeiltä kerrotaan kuuluneen ainakin parikymmentä räjähdystä. Pommitukset ovat jatkuneet vielä aamuhämärissäkin. Amerikkalainen ABC-televisiokanava kertoi jo aiemmin lentokentän olevan "turvattu".

Pommitukset jatkuneet Bagdadissa ja Mosulissa

Viime yönä liittouman joukot moukaroivat jälleen kerran ankarasti Irakin pääkaupunkia Bagdadia.
Myös Pohjois-Irakissa sijaitsevan Mosulin läheltä kuultiin räjähdyksiä.

Yhdysvaltain joukot löysivät lentokentän alta tunneliverkoston, jonka uskotaan johtavan Tigris-joelle. Uutiskanava CNN kertoi puolestaan, että Irakin viranomaiset olisivat usuttaneet bagdadilaisia siviilejä puolustamaan lentokenttää, mutta tietoa ei ole vahvistettu muista lähteistä.

Yön mittaan Bagdadin keskustasta kuultiin mukaan ainakin 16 voimakasta räjähdystä. Osa pommeista osui Irakin johtajan Saddam Husseinin palatseihin. Ilmatorjuntatulta ja ilmahälytyksiä kuultiin kaupungissa pommikoneiden ylittäessä öistä Bagdadia.

Bagdad on ollut ilman sähköä eilisillasta lähtien ensimmäistä kertaa sodan alkamisen jälkeen. Yhdysvaltain armeija kiistää, että sähkökatkos johtuisi pommituksista.

Brittilehti Guardian kertoi tänään sotilaslähteisiin viitaten, että kymmenet Yhdysvaltain ja Britannian erikoisjoukkojen edustajat livahtivat jo Bagdadiin illan pimettyä.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.