Mainos

Sotilaslähde: Malesialaiskone matkasi 500 kilometriä viimeisen yhteydenoton jälkeen

20:37

Malesialaisen sotilaslähteen mukaan jo neljä päivää kadoksissa ollut matkustajakone kääntyi reitillään takaisin ja jatkoi matkaansa länteen useita satoja kilometrejä ennen katoamistaan.

– Kone vaihtoi reittiä Kota Bharun jälkeen ja laski lentokorkeutta. Tämän jälkeen se lensi kohti Malakansalmea, kertoo malesialainen sotilaslähde uutistoimisto Reutersille.

Tutkahavaintojen perusteella kone jatkoi peräti 500 kilometriä matkaansa sen jälkeen, kun se oli viimeisen kerran yhteydessä lennonjohtoon.

Tämä sulkisi pois sen mahdollisuuden, että koneeseen olisi tullut äkisti katastrofaalinen mekaaninen vika, jonka seurauksena kone olisi syöksynyt mereen.

Viimeisen yhteydenoton jälkeen lentokoneen toisiotutkalähetin ei ollut enää päällä.

Suomen Lentäjäliiton turvatoimikunnan puheenjohtaja Hannu Korhonen kertoi tänään STT:n haastattelussa, että jonkun on täytynyt kytkeä lentokoneen toisiotutkalähetin pois päältä. 

- Sen verran voi sanoa, että siinä täytyy olla lentäjien mukana, tai jonkun muun, joka lentää. Kone ei tee hallitsemattomasti tuollaista liikettä, että se laskisi korkeutta ja kääntäisi suuntaa, Korhonen sanoo.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.