Mainos

Sotilasasiantuntija Gazan tilanteesta: Ihmiskilvistä ei varmuutta

Tutkija Antti Paronen Maanpuolustuskorkeakoulun strategian laitokselta arvioi Israelin ja Gazan tilannetta MTV:n Kymmenen uutisissa.

Hamasia syytetään ihmiskilpien käytöstä, mutta tästä ei Parosen mukaan ole täyttä varmuutta.

– Varsinaisia vedenpitäviä todisteita on totta kai lähes mahdotonta saada. Mutta toisaalta voidaan sanoa, että on loogista, että hyvin epäsymmetrinen joukko, jollaisena Hamasia voidaan pitää, suojautuu sinne minne se vain voi eli tässä tapauksessa palestiinalaisen ja gazalaisen yhteiskunnan sekaan, Paronen toteaa.

Israel on virallisesti sanonut käynnistäneensä Gazan operaation, jotta saisi tukittua Israelin ja Gazan väliset tunnelit.

 – Tunneliverkostot ovat ainoastaan yksi osa Hamasin verraten isoa sotilasorganisaatiota. Israel pystyy varmasti toteuttamaan tunnelien tukkimisoperaation. Mutta minkälaista vaikutusta sillä on kokonaisuudessaan Hamasin kyvylle apua pitkän kantaman raketteja, siitä voidaan esittää monenlaisia arvioita, Paronen huomauttaa.

Paronen arvioi, että vaikka Israel onnistuisikin virallisessa tavoitteessaan, konflikti jäätyisi sen jälkeen tilanteeseen, jossa Hamas lähtee nuolemaan haavojaan ja Israel jatkaa oman alueensa turvaamista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.