Mainos

Sotaveteraanirahastojen käytöllä kiire

Sotaveteraaneja tukevien järjestöjen ja säätiöiden rahojen käyttämiselle on tulossa kiire.

Keskeiset veteraanitoimijat ovat hankkineet itselleen noin 87 miljoonan euron omaisuuden. Väli-Suomen sanomalehtien Sunnuntaisuomalaisen selvityksen mukaan rahojen käytöllä on kiire, jos rahat aiotaan käyttää veteraanien hyväksi.

Kansaneläkelaitoksen ennusteen mukaan kaksi kolmesta veteraanista kuolee reilun viiden vuoden kuluessa. Kymmenen vuoden kuluttua veteraaneista on elossa enää kymmenesosa.

Lehden mukaan rahaa on edelleen jäljellä veteraanien menehtymisen jälkeen, jos järjestöt ja säätiöt jatkavat avustustensa jakamista nykyistä tahtia.

Suurinta osuutta hallinnoiva Sotainvalidien Veljesliitto päätti tänä vuonna kaksinkertaistaa veteraaneille maksamansa tuen määrän. Liiton pääsihteerin Markku Honkasalon mukaan liiton varat käytetään loppuun veteraanien vielä eläessä.

Osa järjestöistä ei aio käyttää rahoja veteraanien eläessä

Kaatuneiden muistosäätiön hallituksen puheenjohtaja Ahti Sirkiä ei ymmärrä, miksi varat pitäisi käyttää veteraanien eläessä. Hän korostaa, että säätiöllä on muitakin tehtäviä kuin sodasta kärsineiden auttaminen.

– Kaatuneiden muiston vaaliminen on ikuista.

Veteraaneille kerätään jatkuvasti lisää rahaa. Tänä vuonna valtakunnallisten järjestöjen yhteisen keräyksen tavoite on kolme miljoonaa euroa. Varainhankintaa pyörittävän Veteraanivastuu ry:n Pia Mikkonen pelkää, että tiedot järjestöjen ja säätiöiden omaisuudesta saavat ihmiset kiristämään kukkaroidensa nyörejä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.