Mainos

Sotaväsymys leimasi Helsingin pörssiä

Helsingin pörssissä kaupankäyntiä leimasi tänään edelleen Irakin sodan aiheuttama epävarmuus. Vaihto oli varsin vähäistä ja kurssit liikkuivat lähellä entisiä tasoja.

Illansuussa New Yorkin pörssin laskuavaus synkensi tunnelmia myös Helsingissä, ja päivällä loivassa nousussa ollut Hex-indeksi päätyi 0,4 prosenttia miinukselle 5279,54 pisteeseen.

Nokia pinnisteli plussalla lähes loppuun asti, mutta tipahti sitten 0,1 prosentin laskuun ja 13,88 euroon. Painorajoitettu portfolioindeksi laski 0,56 prosenttia. Vaihtoa kertyi päiväkaupan aikana noin 425 miljoonaa euroa.

Laskussa olivat erityisesti metsäyhtiöt, jotka halpenivat keskimäärin noin kaksi prosenttia. Vaihdetuimpien listalla UPM-Kymmene halpeni 22 sentillä 12,70 euroon ja Stora Enso 16 sentillä euroa 9,09 euroon. Fortumin kurssi sen sijaan kallistui hieman eli seitsemän senttiä 6,46 euroon.

Nousijoitten listan kärkipäässä mm. tietoturvayhtiö SSH, TJ Group, Elektrobit ja Elcoteq petrasivat seitsemisen prosenttia. Keskeisistä toimialoista metalliyhtiöt ja pankki- ja rahoitusala olivat pienessä nousussa.

Aamulla lomautusneuvotteluista kertoneen Novon osake halpeni yli kahdeksan prosenttia 2,20 euroon. Jyrkimmän, yli 17 prosentin laskun kirjasi kuitenkin Raision K-osake. Sen päätöskurssi 1,15 euroa oli 0,24 euroa eilistä halvempi. Raision K:lla tosin tehtiin vain muutama kauppa.

New Yorkissa Dow Jones -indeksi oli Helsingin pörssin sulkeutuessa reilun puolen prosentin laskussa ja Nasdaq 0,25 prosenttia miinuksella.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.