Mainos

Sotatilan uhka yhä Makedoniassa

Makedonian armeija on viidettä päivää jatkanut albaanisissien vastaista taistelua maan pohjoisosassa. Armeijan tiedottaja sanoo, että sotilaat surmasivat kaksikymmentä sissiä lähellä Lojanen kylää aamuyöllä sattuneessa yhteenotossa. Makedonian armeijan kerrotaan lisäksi hyökkäävän panssarivaunuilla ja helikoptereilla Slupcanen alueella.

Maan hallitus sanoi eilen harkitsevansa sotatilan julistusta, johon se ei kuitenkaan vielä toistaiseksi ole päätynyt. EU:n ja Naton edustajat ovat Makedoniassa taivuttelemassa hallitusta luopumaan sotatila-ajatuksesta.

Naton pääsihteeri George Robertson saapui tänään kriisineuvotteluihin Makedonian pääkaupunkiin Skopjeen. Robertsonin on määrä tavata muiden muassa Makedonian presidentti Boris Trajkovski ja pääministeri Ljubco Georgievski. Hän tapaa myös EU:n ulkopoliittisen edustajan Javier Solanan, joka saapui Skopjeen jo sunnuntaina suoraan EU:n ulkoministereiden epävirallisesta kokouksesta Ruotsista.

EU-maat vaativat viikonloppuna Makedoniaa luopumaan sotatilan julistamisesta sanoen, että julistus vain kärjistäisi ristiriitoja. Makedonian parlamentin on tarkoitus päättää sotatilan julistamisesta huomenna.
(MTV3-STT-DPA-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.