Mainos

Sotatieteiden tohtori: Suomen turvallisuusratkaisut puutteellisia

Sotatieteiden tohtori pitää Suomen ajatusta uhkakuvista puutteellisina. Hänen mukaansa Suomen turvallisuusratkaisut ovat hajanaisia ja vajavaisia. MTV:n Huomenta Suomessa vierailleen sotatieteiden tohtorin Jarno Limnellin mukaan suomalainen asiakirjarakenne on varsin repaleinen.

- Ja tämä on yksi osoitus tästä laajan turvallisuuden ongelmasta, että meille on synnytetty erilaisia strategioita, selontekoja ja ohjelmistoja 2000-luvun alussa ikään kuin määrittelemään tätä laajan turvallisuuden käsitettä ja siihen liittyviä uhkakuvia. Se on johtanut kuitenkin siihen tilanteeseen, että meiltä kyllä Suomessa puuttuu kansallinen kokoava turvallisuusstrategia.

Limnell uskoo, että varsinkin vuoden 2001 syyskuun 11. päivän iskujen jälkeen turvallisuuskenttä on muuttunut ja se on avannut uusia uhkakuvia. Limnell kertoo, että myös koko uhkakuva-termi on nykyisin niin turmeltunut, että se ei tarkoita oikeastaan mitään.

- Lähes kaikista asioista tehdään tänä päivänä uhkakuvia. Ikään kuin monia, vielä muutamia vuosia sitten ihan normaalin politiikan piiriin kuuluneita asioita on nyt tietoisesti ihan poliittisista intresseistä lähtien, tai niiden takia, haluttu nostaa uhkakuvien kirjoon mukaan ja haluttu ikään kuin korostaa uhkakuvia.

Limnellin mukaan tämä johtaa turvattomuuden lisääntymiseen.

- Vaikka meidän turvallisuus on tänä päivänä huomattavasti parempi, niin kansalaiset tuntevat Suomessa itsensä varsin turvattomiksi.

Katso sotatieteiden tohtori Jarno Limnellin haastattelu (Huomenta Suomi 8.12.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.