Mainos

Sotatarvikejätti Lockheed laajenee ostoin

Yhdysvaltain suurin sotatarvikkeiden valmistaja Lockheed Martin ostaa puolustusteknologiaan keskittyneen Titanin. Kauppahinta on noin 1,8 miljardia dollaria eli vajaat 1,6 miljardia euroa.

Lockheed kertoo kaupalla vahvistavansa turvallisuus- ja tiedustelubisneksiään sekä koti- että ulkomaisilla markkinoilla. San Diegossa toimiva Titan tuottaa informaatioteknologian palveluita mm. Yhdysvaltain hallitukselle. Lockheedin edustaja arvioi hankinnan tuovan uusia asiakkaita paitsi tiedustelupalvelun, myös puolustushallinnon piiristä.

Kauppa osuu ajankohtaan, jolloin Yhdysvaltain sotateollisuusyhtiöt pyrkivät valtaamaan yhä uusia asemia valtionhallinnon hankinnoista laajentamalla tarjontaansa mm. viestinnän alueelle. Sukellusveneitä ja tankkeja valmistava General Dynamics maksoi aiemmin tänä vuonna 1,2 miljardia dollaria turvallisuusyhtiö Veridianista.

Titan ja Lockheed tekevät jo ennestään yhteistyötä mm. satelliittiteollisuudessa, mutta niiden toiminnoissa ei juuri ole päällekkäisyyksiä. Lockheedin maksamalla kauppahinnalla yhden Titanin osakkeen arvoksi tulee 22 dollaria, mikä on lähes kolmanneksen yhtiön maanantain pörssikurssia enemmän.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.