Mainos

Sota kolkuttelee Kosovossa

Levottomuus ja pelko sodan puhkeamisesta lisääntyy Kosovon maakunnassa Etelä-Jugoslaviassa. Poliisin erikoisjoukkojen ja armeijan yksiköiden saattueita virtaa jatkuvasti kohti Albanian rajaa.

Albaanilähteiden mukaan Jugoslavian liittotasavallan armeija on asettunut asemiin kukkuloille lähellä Albanian rajaa. Paikalta armeija voi hallita alueella olevia kyliä ja kaupunkeja. Kosovon pääkaupungissa Pristinassa vakinaisia poliiseja on korvattu siviileillä, kun vakinaiset on komennettu sotilastehtäviin lähelle Albanian rajaa. Pristinalaisten mukaan sodan läheisyys on jo selvästi aistittavissa.

Kosovon albaanilähteet arvioivat, että sota alkaa Drenican kaupungin ympärillä olevista kylistä, joissa ilmapiiri on kaikkein jännittynein. Serbilähteiden mukaan alueella kuoli eilen yksi poliisi ja toinen haavoittui, kun albaanit avasivat tulen kohti poliisiautoa.

Yhteenottoja on ollut muuallakin Albanian rajan läheisyydessä. Erityisesti Kosovon albaanit ovat sitä mieltä, että kansainvälisen yhteisön olisi toimittava hyvin nopeasti, jos sodan puhkeaminen aiotaan estää. Albaanit epäilevät Euroopan maiden kykyä ratkaista tilanne, koska niin monilla mailla on omia etujaan valvottavana Jugoslaviassa. He toivovatkin Yhdysvaltojen puuttuvan tilanteeseen järein ottein.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.