Mainos

Sosnovyi Borin kakkosyksikkö seis

Venäläisen Sosnovyi Borin ydinvoimalan kakkosyksikkö pysäytetään reaktorin jäähdytysvettä puhdistavassa kiertopiirissä ilmenneen pienen vuodon vuoksi.

Tapahtuma ei ole aiheuttanut radioaktiivisia päästöjä ympäristöön, eikä se ole vaarantanut laitoksen turvallisuutta, kerrotaan Suomen säteilyturvakeskuksesta. Stuk sai tiedon asiasta Leningradin ydinvoimalaitoksen paikallistarkastajalta Artur Petrovilta tänään.
-Kysessä on vuoto pienessä, läpimitaltaan kaksisenttisessä putkessa, jossa virtaava vesi ei ole radioaktiivista, Petrov kertoi puhelimitse Sosnovyi Borista.

Laitosyksikkö pysäytetään noin kymmenen vuorokauden ajaksi korjaustöitä varten. Laitoksen ykkös- ja nelosyksikkö toimivat normaalisti. Kolmosyksikössä on parhaillaan menossa pitkäaikainen huoltoseisokki. Sosnovyi Bor sijaitsee Suomenlahden tuntumassa, vajaan sadan kilometrin päässä Pietarista.

Sosnovyi Borin johtaja: ei vaara ympäristölle

Sosnovyi Borin ydinvoimalan johtaja Valeri Lebedev vakuutti tänään, että laitoksen kakkosyksikössä viime yönä havaittu pieni jäähdytysveden vuoto ei aiheuttanut vaaraa ympäristölle.
-Tämä ei aiheuttanut minkäänlaista vaaraa väestölle. Reaktorin alasajo aloitetaan huomenna korjauksia varten, Lebedev arvioi.

Sosnovyi Borin ydinvoimalassa on neljä Tshernobyl-tyyppistä reaktoria, joista ensimmäinen otettiin käyttöön 1973 ja viimeisin 1981. Vuonna 1975 käynnistynyt kakkosyksikkö kävi läpi laajan perusparannuksen, joka päättyi 1996. Lebedevin mukaan laitos on viime aikoina säästynyt vastaavilta teknisiltä ongelmilta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.