Mainos

Sosialistit murskavoittoon Portugalissa

Portugalin presidentti Jorge Sampaio päätti ennenaikaisista vaaleista sen jälkeen, kun pääministeri Pedro Santana Lopesin hallitus kompuroi useaan kertaan.

Oppositiopuolue sosialistit on saanut ehdottoman enemmistön ennenaikaisissa parlamenttivaaleissa Portugalissa. Sosialistit saavat 119 paikkaa parlamenttiin, kun pääministeri Pedro Santana Lopesinsosiaalidemokraatit jäävät 73 paikkaan. Portugalin parlamentissa on 230 paikkaa.

Myös Portugalin pääministerin tehtävistä EU:n komission puheenjohtajaksi noussut Jose' Manuel Barroso äänesti Lissabonissa.

- Toivon, että näissä vaaleissa Portugaliin valitaan vahva, vakaa hallitus, Barroso sanoi.

Barroso sai sapiskaa europarlamentin sosialistiryhmältä esiinnyttyään oman puolueensa vaalimainoksessa. Ryhmän puheenjohtaja Martin Schultz katsoi Barroson vaarantaneen riippumattomuutensa EU:n komission johdossa osallistumalla kotimaansa vaalikampanjaan.

Portugalin presidentti Jorge Sampaio päätti ennenaikaisista vaaleista sen jälkeen, kun Barroson seuraajan, pääministeri Pedro Santana Lopesin hallitus kompuroi useaan kertaan. Muun muassa kouluvuoden alku myöhästyi kuukaudella, kun opettajia ei määrätty tehtäviinsä ajoissa.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.