Mainos

Sosialistit haluavat edelleen muodostaa hallituksen Bulgariaan

Bulgariaa hallitsevat sosialistit aikovat edelleenkin muodostaa maalle uuden hallituksen laajoista mielenosoituksista ja vastustuksesta huolimatta. Sosialistien edustaja sanoi kuitenkin tänään, että opposition kanssa voitaisiin ryhtyä neuvottelemaan, kun uusi presidentti Petar Stojanov on sunnuntaina vannonut virkavalansa.

Oppositiopuolueet ovat ilmoittaneet boikotoivansa parlamentin istuntoja siksi kunnes hallitus suostuu opposition vaatimuksiin. Oppositio aikoo silti osallistua Stojanovin sunnuntaisiin virkaanastujaisiin. Sosialistien puoluejohtaja Georgi Parvanov sanoi, että virkaanastujaisseremonian yhteydessä sosialistit ja oppositio voisivat keskustella neuvottelujen aloittamisesta.

Oppositio jatkoi tänään 12. päivää mielenosoituksiaan. Mielenosoitukset ovat vastalause maan talouden kurjalle tilalle. Samanaikaisesti oppositio on vaatinut ennenaikaisten parlamenttivaalien järjestämistä. Eroava presidentti Zhelju Zhelev ei ole suostunut pyytämään sosialisteja muodostamaan uutta hallitusta sen jälkeen kun opposition mielenosoitukset ovat keränneet valtavat määrät ihmisiä pääkaupungissa Sofiassa. Stojanov sitä vastoin antanee hallituksen muodostamisen sosialistien tehtäväksi.

Oppositio haluaa, että ennenaikaiset vaalit pidetään jo kevään kuluessa. Sosialistien, entisten kommunistien, kannatus on tällä haavaa vain noin kahdeksan prosentin luokkaa, ja he haluavat siksi pitää uudet vaalit vasta vuoden lopulla.
(STT-Reuter-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.