Mainos

Sosiaalityöntekijöitä epäillään osallisuudesta lapsikaappaukseen

Espoon poliisi epäilee viittä henkilöä osallisuudesta lapsen kaappaamiseen.

Helsingin Sanomien mukaan neljä epäillyistä on Espoon kaupungin sosiaalityöntekijöitä ja yksi lapsen äiti.

Äitiä epäillään lapsikaappauksesta ja sosiaalityöntekijöitä avunannosta.

Lehden mukaan epäilty kaappaus tapahtui tammikuussa 2006, jolloin suomalainen äiti ja pakistanilaistaustainen isä kiistelivät huoltajuudesta käräjäoikeudessa. Nainen vaati itselleen yksinhuoltajuutta.

Äiti pyysi käräjätuomarilta lupaa muuttaa maasta. Tuomari kielsi sen kesken oikeudenkäynnin, mutta nainen muutti kuitenkin lapsen kanssa Ruotsiin. Muuton maksoi Espoon sosiaalitoimi harkinnanvaraisesta toimeentulotuesta, lehdessä kerrotaan.

Lehti kertoo, että isä teki rikosilmoituksen, josta seurasi oikeudenkäynti Ruotsissa syyskuussa 2006. Tukholman käräjäoikeus määräsi lapsen palautettavaksi takaisin Suomeen ja isänsä luo.

Epäilty kaappaustapaus on syyteharkinnassa Länsi-Uudenmaan syyttäjänvirastossa. Lehden mukaan sosiaalityöntekijät ovat kuulusteluissa kiistäneet syyllistyneensä rikokseen.

Espoon kaupungille työntekijöihin kohdistuva rikosepäily tuli yllätyksenä. Sekä perusturvajohtaja Juha Metso että perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja Marja-Leena Remes kertoivat STT:lle, että asia tuli heidän tietoonsa aamun Helsingin Sanomista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.