Mainos

Sosiaaliset lainat monen vähävaraisen ainoa pelastustie

Kuntien myöntämät luotot ovat auttaneet lukuisat ihmiset takaisin elämään, eivätkä ne alkupanostuksen jälkeenkään tule myöntäjäkunnalleen kalliiksi, sillä toiminnassa pyörii sama raha vuodesta toiseen. Porissa on sosiaalisia luottoja myönnetty nyt vuoden ajan.

Kunnat ovat saaneet myöntää maksuhäiriöisille ja vähävaraisille tarkoitettuja sosiaalilainoja 2003 päättyneen kokeilun jälkeen nyt parin vuoden ajan.

Pääosin ulosottovelkojen ja kulutusluottojen maksuun sekä vähävaraisten kotien hankintoja varten on Porissa tänä vuonna myönnetty 100 000 euron sosiaalilainat. Neljännes on jo maksettu takaisin.

Suomen Pankin viitekorkoisen ja toimituskuluttoman luoton yläraja on 5 000 euroa, mutta keskimäärin lainat ovat olleet 100-150 euron suuruisia.

- Pienituloisilla mikron tai sängyn hankkiminen voi olla taloudellisesti mahdoton asia, mutta sosiaaliluotolla hankinnat mahdollistuvat, kertoo Porin kaupungin sosiaaliluoton ohjaaja Leena Kotiranta.

Porissa sosiaalilainoja on myönnetty nelisenkymmentä. Pääosin maksuvarattomuudesta, velkasaneerauksesta tai muista isoista lainoista johtuvia hylkäyksiä on kolminkertainen määrä.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 05.11.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.