Sosiaalipummipuheilla kohahduttanut Pöntinen sai mittavan äänisaaliin

Maahanmuuttajapuheillaan kohua herättänyt kokoomuksen eurovaaliehdokas Kai Pöntinen ei päässyt europarlamenttiin. Äänisaaliis kasvoi kuitenkin mittavaksi. Kun lähes kaikki äänet oli laskettu, Pöntinen oli saanut reilut 17 000 ääntä eli 1,0 prosenttia kaikista annetuista äänistä.

- Lähdin täydestä tuntemattomuudesta valtakunnallisella tasolla, joten onhan se loistosaavutus.

Maahanmuuttokeskustelua Pöntinen katsoo jälkeenpäin ristiriitaisin mielin.

- Toisaalta oli kiva, että keskustelu pyöri minun ympärilläni nämä viime päivät. Olen kuitenkin pettynyt mediaan, koska se ei pystynyt nostamaan muita aiheita esille. Tietysti myöskään ehdokkaat eivät siihen pystyneet.

Pöntisen mukaan hänen saamansa palaute osoitti sen, että sosiaaliturvaa väärinkäyttävät maahanmuuttajat ovat suuri ongelma.

Pöntinen viettää vaali-iltaa juhlien Lapuan teatterin tiloissa. Jotain jäi kuitenkin hampaankoloon, vaikka henkilökohtainen äänisaalis paisui suureksi.

- Toki olisin toivonut, että kokoomus olisi vielä yhden paikan lisää.

Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen kielsi Pöntistä käyttämästä mainosta, jossa hän kehotti laittamaan "stopin sosiaalipummimaahanmuuttajille". Katainen kuitenkin painotti, ettei Pöntisen mielipiteissä ole mitään vikaa.

Van Vonterghemin bordellipuheet eivät vakuuttaneet

Perussuomalaisten kotkalainen ehdokkaan Freddy van Vonterghemin äänisaalis jäi vaatimattomaksi.

Hän sai vajaat 1500 ääntä ja jäi kolmanneksi viimeiseksi oman puolueensa sisällä.

Van Vonterghem totesi MTV:n netin Vaaliväittelyssä kannattavansa bordellien laillistamista. Mies myös myönsi ostaneensa seksiä useita kertoja.

(MTV3)

Pöntinen: Kampanja ei ollut mediatemppu

Lue myös:

    Uusimmat