Mainos

Sosiaaliluottojen kokeiluun seitsemän kuntaa

Sosiaali- ja terveysministeriö on hyväksynyt seitsemän kuntaa sosiaalisen luototuksen kokeiluun. Sosiaalisia luottoja näissä kunnissa voisi hakea huhti-toukokuusta lähtien.

Kokeilukunniksi on hyväksytty Eura, Helsinki, Hämeenlinna, Lahti, Lappeenranta, Tuusula ja Utajärvi. Kemin osalta asian käsittely on vielä kesken. Sosiaalista luottoa voidaan myöntää tarpeellisiin hankintoihin vähävaraisille ihmisille, jotka esimerkiksi vakuuksien puuttuessa joutuisivat muuten turvautumaan korkeakorkoisiin kulutusluottoihin.

Sosiaaliluoton voisi saada myös yllättävistä kriiseistä tai menoista selviytymiseen. Sosiaalisella luototuksella tähdätään ylivelkaantumisen ja syrjäytymisen ehkäisyyn sekä kannustetaan omatoimisuuteen. Kolmevuotisen kokeilun aikana kerätään tietoa luototuksen tarpeesta ja sen vaikutuksesta esimerkiksi sosiaaliturvaan.

Sosiaaliluottokokeiluun halukkaiksi ilmoittautui alunperin parikymmentä kuntaa, jotka esittivät oman mallinsa sosiaalisen luototuksen järjestämisestä. Kokeilukunnat valittiin näiden esitysten perusteella. Kunnat vastaavat luottojen rahoituksesta aiheutuvista menoista kokonaan itse. Kokeilusta aiheutuviin toimintamenoihin voi kuitenkin saada valtiolta avustusta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.