Mainos

Sosiaalijohtaja Kuopion perhesurmasta: "Tapauksia vaikea ennakoida"

Kuopion sosiaalijohtajan mukaan perhe on saanut apua ennen eilistä tragediaa. Savon Sanomien mukaan sosiaalityöntekijä on vieraillut perheen luona aiemmin tällä viikolla.

– Koen, että perhe on saanut riittävästi tukea. Tällaiset tapaukset ovat aina niin yllättäviä ja äkillisiä, ettei niitä etukäteen pysty aavistamaan. Vaikka työntekijät antavat kaikkensa, niin ei sitä apua välttämättä ole koskaan riittävästi, pohtii Kuopion va. sosiaalijohtaja Arja Kekoni.

Kaksi alle kouluikäistä lasta löydettiin eilen kuolleina asunnosta Kuopiossa. Poliisi epäilee perheen äitiä henkirikoksista.

Sosiaalijohtaja Arja Kekonin mukaan tragedioita on vaikea ennakoida, jos niistä ei kerrota suoraan.

– Jos ajatellaan esimerkiksi työterveyshuoltoa, siellä kohdataan työntekijöiden itsemurhia, eikä niitäkään voi aina ennakoida. Perhetragedia on vastaavanlainen tilanne.

– Joskus sosiaalityöntekijät voi onnistua työssään, muttei läheskään aina, kuten viimeaikaiset tapahtumat osoittavat.

Surmatun perheen omaisille on tarjottu kriisiapua. Kuopion lastensuojelun sosiaalityöntekijät saavat myös tukea järkyttävän perhetragedian käsittelemiseen.

– Maanantaina kartoitamme tilanteen heti aamusta ja työterveyshuollosta työntekijämme saavat tarvittaessa tukea henkiseen jaksamiseen, Kekoni kertoo.

Poliisi on ilmoittanut, että se tiedottaa perhetragediasta lisää aikaisintaan tänään kello 14.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.