Mainos

Sosiaalidemokraatit taas Ruotsin suosituin puolue

Sosiaalidemokraatit ovat taas nousseet mielipidemittauksissa Ruotsin suosituimmaksi puolueeksi. Tänään useissa ruotsalaislehdissä julkaistun kyselyn mukaan puoluetta kannattaa 35,1 prosenttia äänestäjistä. Tutkimuslaitos Sifon tekemän mittauksen mukaan sosiaalidemokraattien kannatus on noussut elokuusta 2,4 prosenttia. Myös maltillisen kokoomuksen kannatus lisääntyi elokuusta hieman, 0,6 prosenttia, ollen nyt 34,7 prosenttia.

Muista puolueista vasemmisto sai 9,0 prosentin kannatuksen. Keskusta, kansanpuolue ja ympäristöpuolue saivat kukin runsaan viiden prosentin tuen äänestäjiltä.

Perjantaina julkistetun tutkimuslaitos Temon mittauksen tulokset olivat samansuuntaisia. Myös Temon tiedustelussa sosiaalidemokraatit oli suurin puolue 35,5 prosentin kannatuksella ja kokoomusta tuki 32,5 prosenttia ruotsalaisista.

Sifon tutkimuksessa haastateltiin yli 3700 ruotsalaista 1.-25. syyskuuta. Kyselyajanjakson aikana sosiaalidemokraatit pitivät puoluekokouksensa, jossa luvattiin lisää rahaa mm. koulutukseen ja terveydenhuoltoon.
(STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.