Mainos

Sosiaali- ja terveysbudjetin kiistat jäivät auki

Valtiovarainministeriön sekä sosiaali- ja terveysministeriön neuvotteluissa ei tänään syntynyt sopua ensi vuoden budjetin kiistakohdista.

Maija Perho

Isoimmat erimielisyydet koskevat edelleen aikuisten hammashuollon korvausten ulottamista vanhempiin ikäluokkiin sekä kansaneläkkeeseen kaavaillun 50 markan tasokorotuksen aikaistamista ensi maaliskuun alkuun.

Sosiaali- ja terveysministeri Maija Perho (kok.) kertoi iltapäivällä, että ministeriöiden näkemyserot koskevat noin puolta miljardia markkaa eli vain yhtä prosenttia STM:n budjetin loppusummasta. Hänen mukaansa keskustelut jatkuvat, mutta kiistat saattavat jäädä koko hallituksen yhteisen budjettiriihen ratkottaviksi.

-Kyllä valtiovarainministeri on hyvin määrätietoisesti oman esityksensä kannalla, totesi Perho tapaamisestaan oman puolueensa puheenjohtajan Sauli Niinistön kanssa. Peruspalveluministeri Osmo Soininvaara (vihr.) korosti kuitenkin, että kyse on sentään "aika pienistä summista".

Suurimpien kiistojen varjossa neuvotellaan mm. siitä, miten kunnille tulisi korvata mielenterveystyön kustannuksia ja minkä verran äitiyspakkaus saisi valtiolle maksaa. Sosiaali- ja terveysministeriö tarkistaisi hintaa 760 markasta 840 markkaan.

-Jotta sisältö ei alkaisi kovin laihtua, huomauttaa Soininvaara. Muutos aiheuttaisi 4,5 miljoonan markan lisäkustannuksen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.