Mainos

Sorsastus ja karhujahti alkavat tänään

Sorsastuksen avausta valvotaan tehostetusti Uudellamaalla.

Sorsien metsästyskausi käynnistyy tänään puolilta päivin. Jahtiin odotetaan osallistuvan noin 200 000 sorsastajaa.

Kaudesta on tulossa metsästäjille antoisa, sillä sorsakannat jaksavat hyvin.

- Eteläisen Suomen sinisorsakanta on pysynyt ennallaan, ja pohjoisessa niiden määrä on hiukan runsastunut. Sinisorsan poikastuotto oli tänä vuonna hyvä ja poikueet olivat hyvin kehittyneitä, kertoo suunnittelija Marcus Wikman Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksesta.

-Tavi on runsastunut eteläisessä Suomessa peräti parikymmentä prosenttia, mutta vastaavasti taantunut pohjoisessa. Haapanalla on jo pitkään mennyt huonosti, joskin muutos edellisvuodesta on olematon. Telkkä on etelässä taantunut kymmenkunta prosenttia, pohjoisessa niiden määrä on säilynyt viimevuotisella tasolla, Wikman sanoo.

Poliisi ja riistahoitoyhdistykset valvovat tehostetusti sorsastuksen avausta Uudellamaalla. Tarkkailussa ovat metsästyslain noudattaminen ja hyvät metsästystavat.

Uudellamaalla on vain muutama suosittu sorsastuskohde, koska suurin osa otollisista lintupaikoista on lähellä asutusta. Suuri osa läänin metsästäjistä avaakin kautensa Sisä-Suomen järvillä ja kosteikoilla.

Myös karhujahti käynnistyy tänään. Karhun pyyntilupia tälle vuodelle on myönnetty 79. Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen mukaan maassamme on tällä hetkellä lähes tuhat karhua.

Karhun metsästysaika päättyy lokakuun lopussa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.