Mainos

Sorsastus alkoi tänään

Sorsastuskausi alkoi puolilta päivin. Jahti kerää vesistöjen äärelle syksyn aikana arviolta 200 000 metsästäjää. Kausi kestää joulukuun loppuun. Sorsakannat ovat asiantuntijoiden mukaan viime vuoden tasoa. Metsästyksen kannalta tärkein laji on heinäsorsa.

Sorsalintujen metsästys alkoi tänään kello 12. Sorsajahdissa käy syksyn aikana noin 200 000 metsästäjää. Asiantuntijoiden mukaan ainakin heinäsorsalla on paljon poikasia.

Joulukuun loppuun asti saa metsästää heinäsorsia, taveja, heinätaveja, jouhisorsia, lapasorsia, haapanoita, telkkiä, punasotkia, tukkasotkia, nokikanoja sekä meri-, metsä- ja kanadanhanhia sekä merilinnuista myös naarashaahkaa.

Kanadanhanhen metsästykseen ei enää tarvita riistanhoitopiirin lupaa. Merihanhi taas on rauhoitettu Kainuun riistanhoitopiirissä ja Vaalan riistanhoitoyhdistyksessä. Merilinnuista allin, isokoskelon ja tukkakoskelon metsästys alkaa vasta 1. syyskuuta.

Lyijyhaulipatruunat ovat vesilinnustuksessa edelleen kiellettyjä. Korvaavat haulit ovat asiantuntijoiden mukaan kelvollisia, kunhan ampumamatka on enintään 30 metriä.

Karhun kaatoon

Karhunmetsästys on alkanut maassamme puolilta öin. Kaikkiaan kaatolupia on tälle kaudelle myönnetty 125. Eniten lupia on myönnetty Pohjois-Karjalan alueelle.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.