Mainos

Sorsa puolustaa työvoimahallinnon tulospalkkausta

Työministeriön kansliapäällikkö Pertti Sorsa puolustaa työvoimahallinnon tulospalkkausta, vaikka tulosajattelu valtionhallinnossa onkin vasta harjoitteluvaiheessa. Työvoimahallinnon virkamiehet saavat tänä vuonna koko maassa palkanlisää, jos työttömyysluvut pienenevät.

Työvoimatoimistojen ja työvoimapiirien henkilökunta voi enimmillään saada tulospalkkiota 8 prosenttia vuosipalkasta, jos työttömiä saadaan töihin tai koulutukseen.

Näin suuri palkkio edellyttää kuitenkin 25 prosentin ylitystä asetettuihin tavoitteisiin. Yleisimmin palkkio on 2,5 prosenttia vuosipalkasta. Virkamiesten tulospalkkauksella pyritään tehostamaan hallintoa ja ohjaamaan työvoimatoimistot paremmin työllistämiseen.

Työministeriön kansliapäällikkö Pertti Sorsa pitää tulospalkkausta tarpeellisena ja torjuu muun muassa työnantajajärjestöjen kritiikin siitä, että tulospalkkaus estää todellisen työllistämisen ja ohjaa työttömiä ainoastaan erilaisten valtion varoin järjestettävien työllistämistoimien piiriin.

Sorsa kuitenkin myöntää, että järjestelmässä on puutteita ja se kaipaa jatkuvaa kehittämistä, niin että tulospalkan mittarit vähenevät ja palkkio maksetaan vain todellisista työllistetyistä.

Äskettäin esimerkiksi Uudenmaan työvoimapiirin tämän vuoden tulostavoitteita nostettiin, kun avoimet työpaikat ovat lisääntyneet työvoimahallinnosta riippumatta.
(MTV3/Ollijuhani Auvinen)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.