Sorrutko päivittäin herkkuihin? Jo pienistäkin muutoksista on apua

Kun sokerihimo iskee, on sitä vaikea yrittää torjua. Mitäpä jos et yrittäisikään lopettaa herkuttelua kokonaan, vaan esimerkiksi valitsisit pahimpien herkkujen tilalle hieman terveellisemmät vaihtoehdot?

Sokeriset herkut ovat monen ongelma. Himo niihin kasvaa sitä suuremmaksi, mitä enemmän niitä syö. Etenkin iltapäivän väsähdystä on helppo yrittää korjata ja illan lepohetkeä television seurassa helppo piristää karkeilla, suklaalla ja jäätelöllä.

Suklaapatukasta saattaa saadakin energiaa, mutta vain hetkeksi. Kun verensokeri pian laskee, on väsähdys vielä aiempaa suurempi. Lisäksi sokeriherkkujen tarjoamat kilokalorit ovat täysin turhia, sillä jäät paitsi kaikista tärkeistä ravintoaineista. Sen vuoksi ylipainoinenkin voi olla aliravittu.

Mitä tehdä?

Sinun ei tarvitse luopua kaikista sokereista kokonaan, mutta yritä löytää pahimmille herkuille paremmat korvikkeet – edes silloin tällöin.

Hyvä vaihtoehto olisivat esimerkiksi makeuttamattomat, kuivatut hedelmät. Tummalla suklaalla päällystetyt pähkinät (voit tehdä ne vaikka itse!) puolestaan tarjoaisivat hieman proteiinia, mutta myös kaipaamaasi sokeria energiavajeeseen. Voit myös kokeilla kourallista kevyesti makeutettuja täysjyvämuroja. Kaikki nämä ovat parempia vaihtoehtoja kuin karkit tai keksit.

Huomioi myös, että sokeria on monissa ruoissa, kuten leivässä, muroissa ja jogurtissa. Lue siksi tuoteselosteet tarkkaan ja etsi lempituotteidesi korvaajia vähäsokerisimmista versioista. Osta makeuttamattomia juomia ja lisää itse oma sokerisi. Tai valitse valmiin mansikkajogurtin sijaan luonnonjogurtti ja lisää itse siihen marjat. Näin voit itse säädellä edes jonkin verran sitä, paljonko sokeria päivän aikana nautit.


(MTV3)

Lähde: Real Simple

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja