Sormusten herra näyttelyyn

Tarun sormusten herrasta luojat paljastivat maanantaina elokuvan huipputeknologiaa hyödyntäviä, Oscareilla palkittuja erikoisefektejä. Elokuvien erikoisefektejä on pidetty eräinä parhaimmista koskaan valkokankaalla nähdyistä. Nyt niitä on esillä Lontoon tiedemuseossa. Näyttely on jo nyt museon historian suurin menestys.

Taru sormusten herrasta -elokuvien erikoisefektien suunittelija Richard Taylor sanoo kunnioittavansa muita scifi-fantasioita, kuten Star Warsia ja Star Trekiä. - Olemme ylpeitä, kun meidän katsotaan kuuluvan samaan kastiin. Opimme niistä, kasvoimme niiden kanssa, ja ne ovat haaste meille, hän sanoo. - Teknologian kehityttyä olemme saaneet Sormusten herran maailman lähelle Tolkienin visiota. Tämä olisi ollut vaikeaa kymmenen tai 15 vuotta aiemmin.

Näyttelyssä on esillä elokuvassa käytettyjä naamioita hobitin jalasta örkin hampaaseen. Örkit, kääpiöt ja muut Tolkienin maailman hahmot ovat näytteillä Lontoossa tammikuuhun saakka. Sen jälkeen ne jatkavat matkaansa Singaporeen, Bostoniin ja Sydneyyn.

Viimeinen Sormusten herra -trilogian elokuva julkaistaan joulukuun puolivälissä. Taylor myöntää elokuvan ensi-illan tuntuvan haikealta - onhan hän työskennellyt Sormusten herran parissa viimeiset seitsemän vuotta.

Lontoon tiedemuseossa avattuun näyttelyyn on myyty enemmän ennakkolippuja kuin mihinkään museon aiempaan näyttelyyn. Ennakkolippuja on tähän mennessä myyty 14 000 kappaletta, ja liput menevät yhä kuin kuumille kiville. Lippuja on myyty enemmän kuin James Bond ja Star Trek -näyttelyihin myytiin yhteensä.

Innokkaimmille faneille, jotka eivät malta odottaa trilogian kolmannen elokuvan joulukuista ensi-iltaa, tarjoaa näyttely esimakua elokuvasta. Näyttelillä on satoja esineitä, kuten aseita, malleja ja pukuja. Näyttelyssä voi myös katsella maailmaa hobitin perspektiivistä uudelleenluodussa kohtauksessa Sormusten ritareista. Jälkikäteen tapahtumista voi ostaa valokuvan muistoksi.

- Näyttely tarjoaa ainutlaatuisen katsauksen elokuvan lavasteiden taakse, tieteeseen ja teknologiaan, jotka mahdollistivat trilogian tekemisen, sanoo tiedemuseon johtaja John Tucker.

Lue myös:

    Uusimmat