Sormus-ohjaaja Jackson ei odottele Oscareita

Vaikka Taru Sormusten herrasta -elokuva sai peräti 13 Oscar-ehdokkuutta, filmin ohjaaja Peter Jackson (kuvassa keskellä) väittää, ettei hän ala odotella Oscareita. Uusiseelantilainen ohjaaja on itse ehdolla kahden Oscarin saajaksi.

-En juurikaan ajattele tuollaisia seikkoja, sillä kaikki on niin epävarmaa. Parin viime kuukauden aikana Sormusten herra on voittanut palkintoja sekä jäänyt toiseksi, joten ei kannata luoda mitään odotuksia, Jackson linjaa. Hän muistuttaa, että fantasiaelokuva ei ole vielä koskaan voittanut parhaan elokuvan Oscaria.

Ohjaajan mukaan palkinnot ovat muutenkin vain oheistuote. -Palkinnot eivät ole syy filmien tekemiseen. Mutta olen toki mielissäni, että Oscar-ehdokkuuksia tuli noin monta, Jackson muotoilee.

Hän myös uskaltaa väittää, että kolmen Sormus-filmin kuvaaminen on ollut rakkaudella tehty projekti. -Tunnelmana oli, ettei kukaan halunnut käyttää niin pitkää aikaa filmien tekemiseen, jos lopputuloksesta ei voi olla ylpeä. Ilmapiiri on edelleen sama. Leikkaan paraikaa trilogian kakkos- ja kolmososia, ja voin vakuuttaa, että kaikki osalliset ovat hyvällä mielellä.

(STT-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat