Mainos

Sormenpään menetys tuo syytteet työnantajalle

Työntekijän sormenpään menetys tuo syytteen porvoolaisfirman toimitusjohtajalle ja työnjohtajalle.

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske on määrännyt Itä-Uudenmaan syyttäjänvirastoa nostamaan syytteen työturvallisuusrikoksesta.

Kihlakunnansyyttäjä jätti syyttämättä yrityksen johtoa työtapaturmasta, vaikka Uudenmaan työsuojelupiirin mielestä syyte olisi pitänyt nostaa. Työsuojelupiiri valitti syyttämättäjättämispäätöksestä valtakunnansyyttäjälle.

Särmäyspuristinta käyttänyt työntekijä menetti työtapaturmassa palan sormeaan elokuussa 2006. Uudenmaan työsuojelupiirin mukaan koneesta puuttui suojaus ja laite toimi liian kovilla kierroksilla.

Kihlakunnansyyttäjä jätti syytteen nostamatta, koska arvioi mahdollisen rangaistuksen olevan pieni, vain sakkoja. Lisäksi epäillyt eli yrityksen toimitusjohtaja ja työnjohtaja olivat korjanneet onnettomuuden jälkeen laitteen turvallisuuspuutteet. Syyttäjä perusteli vielä päätöstään sillä, että tapaturman uhri oli pyytänyt luopumaan syytteistä.

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Kalskeen mielestä perusteet ovat riittämättömiä. Sen lisäksi hän korosti, ettei työturvallisuusrikos ole asianomistajarikos, vaan syyttäjä päättää itse, nostaako hän syytteen vai ei.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.