Mainos

Sormenjälki nousemassa tulevaisuuden maksuvälineeksi?

Saksassa testataan uutta maksutapaa, jossa asiakas kuittaa ostoksensa sormenjäljellään. Tämä uusi teknolgian hyödyntämistapa herättää vielä epäluuloja, mutta järjestelmän kehittäjän mielestä sormenjälkitunnistin on turvallinen.

Tulevaisuudessa kauppalasku veloitetaan suoraan tililtä pikaisella sormenjäljen painalluksella. Ei käteistä, pankkikorttia tai tunnuslukuja. Saksassa uutta maksutapaa on testattu kauppaketju Edekassa.

Uuden teknolgian hyödyntämistapa herättää vielä epäluuloja, mutta tietoturvan mielestä systeemissä ei ole vaaraa. Asiakas rekisteröityy kaupassa ja antaa valtuudet tililtä veloittamiseen. Sormenjälkeä ei taltioida kokonaisuudessaan, vaan ainostaan sen verran, että se on tunnistettavissa.

Kuluttujaviraston mielestä turvallisuusriski kuitenkin on olemassa:

- Sormenjälkihän jää jokaiseen kosketettuun esineeseen. Tässä tapauksessa jälki on helposti myös käytettävissä väärin, toteaa Carel Mohn Saksan kuluttajaneuvonnasta .

Kauppaketju Edekan mielestä sormenjäljen väärennys on kuitenkin mahdoton ajatus:

- Laitteessa on lämpötunnistin, joka tunnistaa heti jos sormen lämpötila on eri kuin alkuperäinen. Eli mitään vahinkoa ei voi tapahtua, vakuuttaa Edeka-kaupan edustaja Gert Duschan.

Testikäytössä sormenjäljen avulla maksaminen on toiminut hyvin ja Saksassa uskotaankin, että uusi maksutapajärjestelmä laajenee myös muualle.

(MTV3)

(Huomenta Suomen uutiset 14.03.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.