Mainos

Sopupeleistä jopa neljännesmiljoonan voitot

MTV3:n haltuunsa saamien poliisin esitutkintapöytäkirjojen mukaan pesäpallon sopupelijupakkaan viime vuoden elokuussa on sotkeutunut kahdeksan seuraa. Esitutkintapöytäkirjoista paljastuu myös se, että sopupeleistä käärittiin miljoonavoittoja.

Sopupelikierroksen organisaattoreita löytyy huippuseuroista. Poliisi epäili viittä ottelua, Seinäjoki-Kankaanpää,Kankaanpää-Oulu, Helsinki-Hamina, Siilinjärvi-Oulu ja Oulu-Jyväskylä ennalta sovituiksi. Kuulustelupöytäkirjat paljastavat, että tulokset sovittiin etukäteen kaikissa muissa, paitsi Oulu-Jyväskylä-pelissä. Viidennestäkin pelistä on kuitenkin vahvoja epäilyjä.

Jupakkaan on sotkeutunut satoja superin pelaajia. Sopurivillä voittaneita pelaajia löytyy kaikista superin joukkueista.

Eniten pelivoittoja kuittasivat poliisin tutkimusten mukaan Jyväskylän Kirin, Kankaanpään Mailan ja Siilinjärven pelaajat ja joukkueen jäsenet. Hieman yli puolen miljoonan voitot kuitattiin myös Juvalla ja yllättäen Pattijoella.

Suurimmat yksittäiset voitot nousevat pelaajien keskuudessa neljännesmiljoonaan. Jättivoittoja nostaneita on poliisin tutkimusten mukaan useita.

Suurimmat tilit tekivät kuitenkin pelaajilta tietoa saaneet joukkueiden ulkopuoliset henkilöt. Eräskin pitkävetoa harrastanut kuittasi varttitunnin työllä yli miljoona markkaa.

Sopupeleistä kiinnijääneet joukkueet pudotetaan kahta sarjaporrasta alemmas.
(MTV3)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.