Mainos

Sopu syntymässä Fidzhillä

Fidzhin panttivankitilanne on laukeamassa. Fidzhin parlamenttitalossa maan syrjäytettyä hallitusta panttivankina pitävä George Speight on allekirjoittanut sotilasjohtaja Frank Bainiraman kanssa sopimuksen, jonka mukaan hän lupaa vapauttaa panttivangit.

George Speight, Fidzin kapinajohtaja

Sopimuksen avulla pyritään saattamaan maan taloudelliseen ja poliittiseen kriisiin ajanut tilanne päätökseen. Speight hyökkäsi parlamenttirakennukseen 19. toukokuuta, ja hän on siitä asti pitänyt panttivankina muun muassa maan ensimmäistä intialaista syntyperää olevaa pääministeriä Mahendhra Chaundrya. Armeija on julistanut maahan poikkeuslain.

Speight lupasi vapauttaa panttivankinsa torstaina, ennen Fidzhin heimopäällikköjen niin sanotun suuren neuvoston kokousta. Lisäksi Speightin kannattajien täytyy luopua aseistaan.

Heimopäällikköjen suuri neuvosto valitsee kokouksessaan maalle uuden presidentin ja varapresidentin. Speight uskoo, että päällikköjen neuvosto päätyy valitsemaan presidentiksi hänelle mieluisan Ratu Josef Iloilon. Speghtin allekirjoittaman sopimuksen mukaan neuvosto valitsee myös väliaikaisen siviilihallituksen maahan. Jos Speight vapauttaa panttivankinsa torstaina, hän saa kannattajineen armahduksen teostaan. (STT-Reuters-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.