Mainos

Sopu odotettavissa Botnia-kiistassa

Sellutehdaskiistaa on puitu jo vuoden ajan. Uruguayn presidentin mukaan sopu saattaa kuitenkin syntyä jo marraskuun alussa iberoamerikkalaisten maiden huippukokouksessa.

Uruguayn presidentti Tabare Vazquez uskoo, että Uruguayn ja Argentiinan suhteita hiertävässä Botnian sellutehdaskiistassa päästään sopuun tämän vuoden puolella. Vazquez ilmaisi toiveikkuutensa eilen virallisella vierailullaan Espanjassa.

Presidentti Vazquez totesi olevansa "toiveikkaampi kuin vielä muutama kuukausi sitten", että Argentiinan kanssa päästään sopimukseen ennen vuoden loppua.

Vazquezin mukaan mahdollinen ajankohta saattaisi olla marraskuun alussa Santiagossa järjestettävä iberoamerikkalaisten maiden huippukokous.

Uruguay ja Argentiina kiistelevät Fray Bentosissa sijaitsevasta Botnian sellutehtaasta, jonka Argentiina uskoo saastuttavan Uruguay-rajajoen vedet ja lähistön ilman. Maat ovat neuvotelleet kiistasta vuoden päivät Espanjan kuninkaan asettaman välittäjän johdolla, toistaiseksi tuloksetta.

Uruguayn ulkoministeri Reinaldo Gargano vihjaisi myös eilen Madridissa, että syyskuun lopussa New Yorkissa pidettävältä seuraavalta istunnolta "on odotettavissa uutisia".

Botnian sellutehtaan on määrä aloittaa toimintansa lähiviikkoina.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.