Mainos

Sopu häämöttää roskapankkineuvotteluissa

Yhdysvaltain kongressi yrittää päästä pikaiseen sopuun roskapankkisuunnitelmasta tämän päivän aikana. Neuvottelijoiden mukaan periaatteellinen sopimus on jotakuinkin valmis.

- Meidän on saatava sitoumus paperille, jotta voimme sopia siitä muodollisesti, painotti edustajainhuoneen puhemies demokraatteja edustava Nancy Pelosi.

Vastahangassa olleiden edustajainhuoneen republikaanien edustajien mukaan suurimmat solmukohdat on saatu selvitettyä tyydyttävästi. He eivät ole vielä kuitenkaan allekirjoittaneet paperia, ja he ovat sanoneet etteivät halua sitoutua mihinkään "keinotekoiseen aikatauluun".

- Nämä ovat vaikeita asioita, painotti puolueen pääneuvottelija edustajainhuoneen jäsen Roy Blunt. Republikaanit ovat halunneet saada selkeitä takeita siitä, ettei koko roskapankkilaskua maksateta veronmaksajilla.

Presidentti George Bushin sekä valtionvarainministeri Henry Paulsonin on myös hyväksyttävä viikonvaihteen aikana leivottu kompromissi. Kongressi haluaisi saada sopimuksen aikaiseksi, ennen kuin pörssit aukeavat maanantaina eri puolilla maailmaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.