Mainos

Sopu elvyttäisi Finnairin lennot nopeasti

Finnair pystyy palauttamaan liikenteensä viikonloppuna normaaliksi nopeasti, jos lakko vältetään, sanoo Finnairin operatiivinen johtaja Ville Iho. Tämän päivän perjantain ja huomisaamun jo peruttuja lentoja ei kuitenkaan palauteta. 

– Jos käy niin kuin toivotaan, että sovintoesitys hyväksytään ja tämä erittäin ikävä lakko vältetään, niin hyvin nopeasti lauantaista alkaen liikenne lähtee palautumaan normaaliksi, Iho sanoi valtakunnansovittelijan annettua sovintoesityksensä. 

Ihon mukaan aamulla selviää, joudutaanko vielä joitakin lentoja perumaan operatiivisista syistä. Finnairissa tutustutaan nyt tarkoin valtakunnansovittelijan sovintoesitykseen, ja sovittelijalle annetaan vastaus kello 10.30:een mennessä.  

– Sen jälkeen voidaan kommentoida lisää. 

Lakon tullessa lennetään murto-osa lennoista

Jos ilmailualan neuvotteluissa ei synny sopua, Finnair pystyy lentämään vain murto-osan lennoistaan, jYhtiö on perunut tältä päivältä yli 110 lentoa.  

- Tällä hetkellä tilanne koskee noin 10000:tä asiakasta, kertoo viestintäpäällikkö Varpu Göös. 

Göösin mukaan lakon tullessa suurin osa lennoista joudutaan perumaan. Lomalennot ja päivittäinen lento Bangkokiin pyritään lentämään joka tapauksessa, kuten myös joitakin Euroopan- ja kotimaanlentoja. 

Finnairin lennoilla matkustaa päivittäin noin 25000 ihmistä.  

Lakon on tarkoitus alkaa tänään kello 15, jos sopua ei synny. Lakko häiritsisi etenkin Finnairin lentoliikennettä, mutta peruisi myös Blue1:n ja Flyben vuoroja.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.