Sopivassa suhteessa: Tarina läpimädästä toimitusjohtajasta

Sopivassa suhteessa -blogisti kertoo tarinaa herra Toimitusjohtajasta.

Miten Suomessa saa yrittää yrittämisen jälkeen, vaikka on todistetusti täysin läpimätä yksilö, kysyy Elli Sopivassa suhteessa -blogissa.

"Tiedättekö te sellaisen ihmistyypin, joka tulee aina myöhässä paikalle – jos tulee – valehtelee sitten myöhästymisen syistä – ei tietenkään pyydä anteeksi – tilaa vauhdissa pöytään pari pulloa lisää viiniä – koko seurueelle, totta kai – ja katoaa ketään hyvästelemättä jossain vaiheessa iltaa – maksamatta euroakaan siitä reilun satasen lisähinnasta, jonka itseään kehuessaan lipitti kurkustaan alas? Että tuli vaan mieleen, kuinka Suomesta puhutaan yrittäjävastaisena maana. Minua sen sijaan ihmetyttää se, kuinka täällä saa yrittää yrittämisen jälkeen, vaikka on todistetusti täysin läpimätä yksilö.

Palaamme myöhästelevään mieheen, joka on jo 30 ikävuoteensa mennessä ehtinyt perustaa kymmenisen eri firmaa. Ei siksi, että firmat olisivat menestyneet, vaan siksi, että jokainen on kaatunut maksamattomien verovelkojen ja laskujen vuoksi. Sotkuja haudataan, ei hoideta. Mutta mies haluaa olla Toimitusjohtaja, vaikka työtodistus riittäisi porttikieltoon jopa työttömyyskassaan. Sillä välin, kun Toimitusjohtaja kierrättää firmojensa vastuuhenkilöissä niitä muutamaa perheenjäsentä, jotka eivät vielä ole liiketoimintakiellossa, perii 14 entistä – ja erittäin lyhytaikaista – työntekijää maksamattomia palkka-, ylityö- ja lomakorvauksia. Vakuutusyhtiö työllistää jo yhden inspektorin ihan täysipäiväisesti, kun nuo 14 entistä työntekijää väittävät kivenkovaa olleensa yrityksissä töissä ja heidän palkoistaan pidätetyn Toimitusjohtajan maksamattomien lounasvelkojen lisäksi lainmukaiset eläkevakuutusmaksut. Todella. Toimitusjohtajallahan ei ole koskaan rahaa ja lounastaa usein työntekijän piikkiin – kunnes työntekijä tajuaa työsuhteensa 2. viikolla, ettei saa koskaan lainaamiaan rahoja takaisin. "

MTV3/Helmi

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja