Sopivassa suhteessa: Raivon vallassa vaihdevuosina

Helmen blogistin huomioita ihmisrodun käytösmalleista. Elli kirjoittaa vaihdevuosien kynnyksellä olevista naisista, vaihdevuosiraivottarista, jotka puhkuvat vihaa nuorempiaan kohtaan ja terrorisoivat asiakaspalvelutilanteita.

Elli Mäkilä on 1978 syntynyt toimittaja-käsikirjoittaja, joka Helsingissä vietettyjen nuoruusvuosiensa jälkeen päätyi rekkamiehen vaimoksi Lohjalle. Mäkilän yhteenvedot ihmisrodun päättömyydestä saavuttavat kotikeittiössä sarkastisen kypsyysasteen.

Tällä kertaa Elli kirjoittaa asiakaspalvelutilanteista ja vanhemmista naisista, jotka eivät kohtele kauniisti nuorempiaan.

"Hankalat murrosikäiset eivät ole mitään verrattuna näihin lyhyemmän ikätukan leikanneihin raivottariin, jotka purkavat ylimielisesti pahaa oloaan pääasiassa nuorempiin naisiin. Suunnatonta vihaa ja halveksuntaa ei edes yritellä peitellä.

Itse tienasin lukiokirjarahani työskentelemällä viitenä päivänä viikossa pesulassa. Pesin. Mankeloin. Prässäsin tuntitolkulla 35-asteisessa huoneessa. Silitin hartiani lukkoon ja sitten menin palvelutiskille ottamaan vaihdevuosiraivottarilta turpaani.

Eräs rouva nimitteli minua kerran ihan suoraan pikku hutsuksi, kun tapasimme ensimmäisen kerran. Mutta koska kyse oli kuitenkin työnantajani maineesta, nielin kiukkuni ja toivotin rouvalle hyvää päivän jatkoa."


MTV3/Helmi

Kuva: Elli Mäkelä

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja