Sopivassa suhteessa: Mikä parisuhteessa on yhteistä?

Helmen blogistin huomioita ihmisrodun käytösmalleista. Elli tuskastelee avoliittoon muuttaneiden pariskuntien käsitystä yhteisestä ja omasta.

Elli Mäkilä on 1978 syntynyt toimittaja-käsikirjoittaja, joka Helsingissä vietettyjen nuoruusvuosiensa jälkeen päätyi rekkamiehen vaimoksi Lohjalle. Mäkilän yhteenvedot ihmisrodun päättömyydestä saavuttavat kotikeittiössä sarkastisen kypsyysasteen.

Tällä kertaa Elli kirjoittaa pariskunnista, jotka eivät ymmärrä – tai halua ymmärtää –, missä menee oman ja yhteisen raja.

"Se, että ollaan pariskunta, ei tarkoita sitä, ettei yksilöitä ole enää olemassa.

Ärsyttää joutua jonkun juuri avovaimo-tittelin saaneen naisen imuun, kun se toisella sorkalla leikkaa miehen ex-akan ompelemia kukkaverhoja silpuksi ja toisella avaa netissä yhteistä säästötiliä (jonne avovaimon ei tarvitse kuitenkaan laittaa yhtä paljoa rahaa, sillä kaikki, mitä mies tallettaa, hän tallettaa naisenkin puolesta).

Puhelimiin hankitaan sellainen käyttöliittymä, että voidaan puhua keskenään ilmaiseksi. Sillä, että kaikilla muilla tutuilla on kilpailijan liittymä johon maksaa sitten soittaa, ei ole merkitystä. Koska kyllähän avovaimon pitää saada työpäivän mittaan soittaa ainakin kuusi kertaa, koska iltaisin ja viikonloppuisin ei ehdi puhua kuitenkaan tarpeeksi. Niistä yhteisistä asioista."

Mäkilän blogi on huumoriin naamioitu päiväkirja, jonka kokeellisessa keittiössä testiin uhrataan oma käsityskyky, diplomaattisten tyhjänpäiväisyyksien joutuessa leikkuulaudalle. Sana viiltää usein veistä terävämmin.


MTV3/Helmi

Kuva: Elli Mäkilä

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja