Sopivassa suhteessa: Erilainen joulutarina

Helmen blogistin huomioita ihmisrodun käytösmalleista. Elli jakaa lukijoilleen katkeransuloisen ja erilaisen joulutarinan.

Elli Mäkilä on toimittaja-käsikirjoittaja, joka Helsingissä vietettyjen nuoruusvuosiensa jälkeen päätyi rekkamiehen vaimoksi Lohjalle. Keittiössä viihtyvä sarkasmin suurlähettiläs puntaroi ihmisrodun käytösmalleja puisen kauhan varresta. Keittiöfilosofin huomioissa saattaa toisinaan havaita myös itseironisen sävyn, mikäli lukutaito antaa myöten.

Tällä kertaa Elli jakaa lukijoilleen erilaisen joulutarinan.

"Kello 16.00 alkaa ovikello soida. Teija laskee kaataneensa 16 glögiä. Eli neljä vierasta vielä puuttuu. Keittiön lämpötila on 26 astetta ja Teijan hikiseen ihoon alkaa tulla hiertymiä toissa jouluna lahjaksi saadusta I love Christmas –essusta. Siinä on vilkkuva sydän.

Seuraavat neljä tuntia Teija kantaa ja korjaa astioita. Hän on muistanut kaikki kolme sinappia, neljät kalat, kinkut, potut, kastikkeet, laatikot, leivät, kotijuustot ja kaksi jälkiruokakakkua – kaikki alusta alkaen itse valmistetut, totta kai. Teija laskee kuorineensa ruokia varten 80 perunaa, 40 porkkanaa, kymmenen punajuurta ja kuusi lanttua.

”Eikö tässä rosollissa ole omenaa?” mies mylväisee ja katkaisee Teijan päässälaskun."


MTV3/Helmi

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja