Mainos

Sopimus velvoittaa Boforsin lahjuksiin

Ruotsalainen asetehdas Bofors saattaa joutua maksamaan lisää laittomia välityspalkkioita eli lahjuksia Intian-kaupoistaan, kirjoittaa tukholmalainen Expressen-lehti tänään. Syynä olisi vanha sopimus, jonka mukaan intialainen Moresco-yhtiö on oikeutettu provisioihin Boforsin jatkotoimituksista. Boforsin silloinen markkinajohtaja Hans Ekblom allekirjoitti vuonna 1984 Morescon kanssa sopimuksen, jonka mukaan Moresco saa kolmen prosentin välityspalkkion niin kauan kuin Bofors myy Kenttähaupitsi 77:n osia ja oheiskalustoa.

Bofors-tykki

Intia tilasi äskeisen Kashmirin sodan yhteydessä lisää varaosia ja ammuksia Bofors-tykkeihinsä. Boforsin emoyhtiö, Celsius, on saanut Intiasta 190 miljoonan kruunun (130 miljoonan markan) arvosta tilauksia ja miljardiluokan suuruisia lisätilauksia on odotettavissa. Ruotsin hallitus on alustavasti ilmoittanut, että kauppa hyväksytään, kertoo Expressen.

Bofors voi siten joutua maksamaan miljoonaprovisiot Ekblomin vuonna 1984 allekirjoittaman sopimuksen nojalla. Morescon takana on Intian poliisin mukaan Hindujan finanssiperhe. Boforsin kolmelle sveitsiläiselle pankkitilille maksamat 80 miljoonaa kruunua ovat tutkimuksen mukaan menneet Morescolle.
(STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.