Mainos

Soonin tulos parani

Soon Communications Oyj -konsernin tulos kohentui selvästi viimevuotisesta. Tulos ennen satunnaiseriä oli 8,8 miljoonaa euroa, kun taas viime vuonna se oli 6 miljoonaa. Tilikauden voitto oli 6,6 miljoonaa euroa, josta parannusta edellisvuoteen noin kaksi miljoonaa euroa.

Liikevaihto kasvoi tammi-maaliskuussa 5,6 prosenttia 27,9 miljoonaan euroon. Konsernin liikevoitto kasvoi lähes miljoonalla eurolla 6,7 miljoonaan euroon.

Soon kertoo osavuosikatsauksessaan, että sen liikevaihdon kasvu oli lähes tavoitteen mukainen. Keskimääräistä kasvua enemmän kasvoivat perusmaksut, verkkomaksut ja laitemyyntituotot. Liikennetuotot vähenivät hieman siitä huolimatta, että internet-liikenteen määrä kasvoi noin 20 prosenttia. Erityisesti kiinteähintaisen internet-palvelun minuutit kasvoivat huomattavasti. Puheviestinnän määrä jatkoi laskuaan.

Soonin puhelinliittymiä oli maaliskuun lopussa yli 174 000 kappaletta. Tampereen Tietoverkko Oy:n kaapeli-tv- liittymien määrä kasvoi reilulla tuhannella noin 73 600 kappaleeseen.

Soon Communications arvioi liikevaihtonsa kasvun olevan kuusi prosenttia vuoden 2001 osalta. Nopeinta kasvu on internet- ja lisäarvoliiketoiminnassa. Tuloksen arvioidaan olevan euromääräisesti vuoden 2000 tasolla.

Soon Communications oli 13.2.2001 asti nimeltään Tampereen Puhelin. Soon ja Elisa Communications julkistivat maaliskuussa sopimuksen yhtiöiden välisistä liiketoiminta- ja omistusjärjestelyistä. Elisan tavoitteena on saada omistukseensa yli 50 prosenttia Soonin osakkeista.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.