Sonyn uutuustabletti kestää vaikka dippauksen vesiämpäriin

Sony on julkistanut maailman ohuimmaksi 10-tuuman tabletiksi nimittämänsä Xperia Tablet Z -laitteen.

Sony tiedotti Barcelonan Mobile World Congress -tapahtuman yhteydessä, että Xperia Tablet Z on saatavissa maailmanlaajuisesti tämän vuoden toisella vuosineljänneksellä.

Laite on vain 6,9 mm ohut ja painoa sillä on 495 grammaa.

Sony Xperia Tablet Z

Neliydinprosessoria käyttävä uutuustabletti on saatavissa mustana ja valkoisena sekä LTE- että WiFi-versiona.

Vedenpitävää teknologiaa

Xperia Tablet Z on pölyn- ja vedenkestävä.

Mikäli laitteen kaikki aukot ovat hyvin suljettu, sen luvataan kestävän vesiroisketta matalalla paineella kaikista suunnista IP55-standardin mukaisesti. Lisäksi sitä voi pitää makeanveden alla yhden metrin syvyydessä jopa puoli tuntia IP57-standardin mukaisesti.

Laitteessa on 10,1-tuuman HD-näyttö (1920x1200 pikseliä). Tabletin takana on kahdeksan megapikselin kamera ja edessä kahden megapikselin kamera.

Xperia Tablet Z sisältää myös Battery STAMINA -akunhallintateknologian, jonka avulla laitteen valmiustila-ajan luvataan pidentyvän merkittävästi. WiFi-versiossa on lisäksi 64 Gt:n muistitila erillisellä microSD-kortilla.

Tablettiin on integroitu Sonyn One-Touch -toiminto, joka mahdollistaa sisällön siirron NFC-ominaisuuden avulla langattomasti tabletista televisioon, tabletista kaiuttimeen tai puhelimesta tablettiin koskettamalla laitteita kevyesti toisiinsa.

Universal IR Remote -toiminto mahdollistaa tabletin käytön television ja muiden laitteiden kaukosäätimenä.

Xperia Tablet Z lanseerataan Android 4.1 (Jelly Bean) -versiolla, jonka voi päivittää 4.2-versioon.

Lue myös:

    Uusimmat