Mainos

Sonyn amerikkalainen johtaja uhkuu amerikkalaiseen malliin

Japanilaisen teknologiajätti Sonyn toimitusjohtajan mukaan yhtiön tilanne on jälleen vakaalla uralla. Howard Stringer sanoo, että yhtiö on noussut taloustaantumasta entistä terävämpänä tullakseen maailman johtavaksi digitaalisten tietoverkkolaitteiden valmistajaksi.

-Taantuma ei haitannut digitaalisen maailman "energiavirtaa" missään, mutta oma tähtäyksemme on taas kunnossa, hän hohdatti tiedotustilaisuudessa.

Sony on tehnyt tappiota viime aikoina. Amerikkalainen Stringer nousi Sonyn ensimmäiseksi ulkomaalaiseksi johtajaksi vuonna 2005. Hän haluaa yhdistää yhtiön vahvuudet laitevalmistuksessa sen tuottamaan sisältöön, kuten elokuviin ja peleihin.

Sony on pyrkinyt tekemään kustannusleikkauksia mm. lukuisilla irtisanomisilla.

-Olemme kulkeneet pitkän matkan. Olemme nopeampia, uhkuu Stinger. Hän on tehnyt korjauksia Sonyn johtoportaassa nostamalla nuorempia johtajia avainasemiin.

Sony tähtää, että sen televisio- ja peliliiketoiminta palaa kannattavaksi vuoteen 2011 tultaessa. Sonylla on ollut pari vaikeaa vuotta, kun markkinoille on tullut kovia kilpailijoita, kuten Applen iPod ja Nintendon Wii.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.