Mainos

Sony ostamassa MGM:n

Metro-Goldwyn-Mayerin arvokkain omaisuus on sen omistamat yli 4000 elokuvaa.

Japanilainen Sony ja kaksi amerikkalaista pääomasijoitusyhtiötä neuvottelevat legendaarisen Metro-Goldwyn-Mayer -elokuvayhtiön ostosta. Sonyn ja kumppaneiden tarjous MGM:stä on noin 4 miljardia euroa.

MGM ilmoitti vievänsä kaupan hallituksensa käsittelyyn sen jälkeen yhtiön uudesta rahoituspaketista on sovittu ensi viikolla. MGM:n pääomistaja on ollut vuodesta 1996 lähtien miljardööri Kirk Kerkorian ja hänen Tracinda-sijoitusyhtiönsä. Kerkorianin väitetään olleen koko ajan halukas myymään elokuvastudiot, jos sopiva mediayhtiö tai muu sijoittaja löytyy.

Metro-Goldwyn-Mayerin arvokkain omaisuus on sen omistamat yli 4000 elokuvaa. Jos Sony kumppaneineen onnistuu hankkimaan MGM:n, sen haltuun siirtyvät mm. James Bond -elokuvien oikeudet.

Ongelmana on ollut MGM:n elokuvakirjaston oikean hinnan määrittely. Kerkorian osti aikoinaan 74 prosentin osuutensa MGM:stä 1,2 miljardilla eurolla. MGM oli tuolloin vakavissa taloudellisissa vaikeuksissa.

Sony on viihdejätti, jota kiinnostaa MGM elokuvien dvd-, video- ja televisio-oikeudet. Sen kumppaneina ovat Texas Pacific- ja Providence Equity Partners -sijoitusyhtiöt.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.