Mainos

Sony ostaa Metro Goldwyn Mayerin

Hollywoodin viimeisen itsenäisen studion arvokkain osa on sen elokuva-arkisto.

Japanilaisen Sonyn johtama ryhmittymä on kertonut, että se ostaa elokuvayhtiö Metro Goldwyn Mayerin 2,85 miljardilla dollarilla eli noin 2,34 miljardilla eurolla.

Lisäksi ryhmittymä ottaa vastuulleen MGM:n 2 miljardin dollarin velat, joten elokuvayhtiön hinnaksi tulee lähes 5 miljardia dollaria. Myös MGM vahvisti periaatesopimuksen syntyneen.

Arvokkain osa MGM:a on sen elokuva-arkisto, jota Sony haluaa hyödyntää kasvavilla dvd-markkinoilla. MGM omistaa mm. James Bond -elokuvien oikeudet.

Tie Sonylle avautui, kun maailman suurin viihde- ja mediayhtiö Time Warner kertoi eilen vetävänsä pois tarjouksensa Metro Goldwyn Mayerista. Time Warnerin mukaan Hollywoodin viimeisen itsenäisen elokuvastudion hinta on nousemassa liian korkeaksi. Time Warner jättäytyi jo kerran kisasta, mutta muutti mielensä kesällä. Time Warnerin ja Sonyn kerrottiin olleen mukana suunnilleen samansuuruisella tarjouksella.

MGM:n suurin osakkeenomistaja on ollut Las Vegasissa asuva miljardööri Kirk Kerkorian. Hänellä on ollut noin 74 prosenttia yhtiöstä.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.