Mainos

Sony mukaan uuteen sirukorttiyritykseen?

Japanilainen operaattori DoCoMo ja Sony suunnittelevat perustavansa yrityksen tuottamaan älykortteja matkapuhelimiin, kertovat vielä vahvistamattomat tiedot.

Japanin suurin teleoperaattori DoCoMo ja Sony ovat vielä vahvistamattomien tietojen mukaan perustamassa yhteisyrityksen tuottamaan älykortteja matkapuhelimiin. Palvelujen ja tavaroiden oston mahdollistava sirukortti olisi osa puhelinta.

DoCoMosta nimettömänä annettujen tietojen mukaan Sony omistaisi yhtiöistä yli 50 prosenttia ja DoCoMo loput. Yhteisyritys vastaisi Sonyn kehittämän älykortin teknologian edelleen kehittämisestä. Uusi yritys on määrä perustaa tämän kuun lopussa.

Sony on maailman suurin kuluttajaelektroniikan valmistaja. Japanilaisyhtiön matkapuhelintuotanto on yhteisyrityksessä ruotsalaisen Ericssonin kanssa.

Nihon Keizai -sanomalehden mukaan DoCoMo alkaa myydä sirukortillista kolmannen sukupolven matkapuhelinta ensi vuoden puolivälissä. DoCoMo avasi ensimmäisenä maailmassa kolmannen sukupolven matkapuhelinverkon pari vuotta sitten, mutta toisenlaista teknologiaa käyttävä KDDI on saanut sitä enemmän asiakkaita verkkoonsa.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.