Mainos

Sony ja Ericsson pumppaavat rahaa kännykkäyhtiöön

Ruotsalainen Ericsson ja japanilainen Sony pistävät lisää rahaa yhdessä omistamaansa matkapuhelinyhtiöön Sony Ericssoniin. Yhtiöt kertoivat tänään, että kumpikin niistä investoi yhteisyritykseen tammi-maaliskuun aikana 150 miljoonaa euroa.

Yhteensä 300 miljoonan pääomaruiskeen on määrä parantaa tappiollisen yhtiön kannattavuutta. Lisärahoituksen määrä oli kutakuinkin linjassa markkinoilla aiemmin liikkuneiden arvioiden kanssa.

Ericsson ja Sony yhdistivät voimansa kännyvalmistuksessa vuoden 2001 lopulla, mutta sekään ei ole riittänyt, vaan yhteisyritys on tuottanut reilusti tappiota.

Loka-joulukuussa Sony Ericssonin tulos ennen veroja jäi edelleen 77 miljoonaa euroa miinukselle, mutta parani kuitenkin reilusti vuoden takaisesta, jolloin tappiota tuli 152 miljoonaa euroa. Sony Ericssonin liikevaihto nousi loka-joulukuussa runsaaseen 1,2 miljardiin euroon, mikä oli lähes viidenneksen vuoden takaista enemmän.

Sony Ericssonin puhelimia myytiin loka-joulukuussa 7,1 miljoonaa kappaletta. Tänä vuonna yhtiö arvioi maailmassa menevän kaupaksi yhteensä noin 435 miljoonaa kännykkää eli markkinat kasvaisivat noin kymmenen prosenttia. Arvio on matalampi kuin Nokian, joka odottaa matkapuhelinten myynnin kasvavan vuonna 2003 vähintään 445 miljoonaan kappaleeseen.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.