Mainos

Sony Ericssonin tulos heikkeni roimasti

Matkapuhelinvalmistaja Sony Ericssonin tulos heikkeni loppuvuonna reilusti ennakoitua enemmän. Yhtiö teki loka-joulukuussa 261 miljoonan euron tappion, kun vuotta aiemmin tulos oli 346 miljoonaa euroa voitolla.

Jatkokaan ei näytä valoisalta, sillä Sony Ericsson arvioi matkapuhelinmarkkinan heikkenevän edelleen, varsinkin alkuvuoden aikana. Yhtiö ilmoitti hakevansa vielä 180 miljoonan euron lisäsäästöjä jo aiemmin aloitetun 300 miljoonan euron säästökuurin päälle.

Sony Ericsson alensi myös arviotaan siitä, kuinka paljon kännyköitä maailmassa myytiin viime vuonna. Uusi arvio on 1,19 miljardia kappaletta, mikä on vain kuusi prosenttia edellisvuotta enemmän. Aiemmin yhtiö oletti markkinan kasvuksi noin 10 prosenttia.

Oman markkinaosuutensa Sony Ericsson uskoo pysyneen ennallaan eli kahdeksan prosentin vaiheilla. Yhtiön myymien kännyköiden keskihinta oli odotettua parempi eli 121 euroa.

Japanilais-ruotsalainen Sony Ericsson on Nokian ja Samsungin jälkeen maailman kolmanneksi suurin matkapuhelinvalmistaja. Se julkisti loppuvuoden tuloslukunsa isoista pelureista ensimmäisenä. Nokia iskee omat lukunsa pöytään ensi viikon torstaina.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.