Mainos

Sony Ericssonin kesä ylitti odotukset

Yhtiön kolmannen vuosineljänneksen tulosta nosti ennen kaikkea Walkman-musiikkipuhelimen hyvä myynti.

Matkapuhelinvalmistaja Sony Ericssonin heinä-syyskuun tulos ja myynti ylittivät selvästi odotukset. Japanilais-ruotsalainen yhtiö kertoo, että kasvun taustalla on erityisesti uuden Walkman-musiikkipuhelimen "poikkeuksellinen menestys".

Musiikkipuhelimien hyvä menekki nosti myös Sony Ericssonin puhelimien keskihintaa, vaikka matkapuhelimien keskihinnat ovat viime vuosina laskeneet rajusti.

Sony Ericssonin heinä-syyskuun tulos ennen veroja oli 151 miljoonaa euroa, kun analyytikot odottivat 107 miljoonan voittoa. Myynti nousi 2,1 miljardiin euroon, ennuste oli 1,7 miljardia euroa.

Kännyköitä meni kaupaksi 13,8 miljoonaa kappaletta eli 1,4 miljoonaa etukäteisarvioita enemmän.

Sony Ericsson nosti myös koko matkapuhelinmarkkinan kokoa koskevaa ennustettaan. Yhtiö arvioi nyt, että maailmassa myydään tänä vuonna 760 miljoonaa kännykkää. Luku on sama kuin muun muassa Nokian ja Samsungin ennuste.

Samsung kertoi omassa osavuosikatsauksessaan perjantaina kännykkämyyntinsä nousseen 26,8 miljoonan kappaleen ennätykseen. Muut suuret valmistajat Nokia, Motorola ja LG kertovat omista tuloksistaan myöhemmin tällä viikolla.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.