Mainos

Sony Ericssonilla toimitusvaikeuksia

Sony Ericsson ei ole kyennyt toimittamaan jakelijoille myyntiin kysyttyä määrää gprs-puhelimiaan. Suosittu T 65 -malli on ollut lopussa Ruotsin kaupoista jo lokakuun alusta lähtien, ja jälleenmyyjien mukaan Ericsson saattaa menettää toimitusvaikeuksiensa vuoksi markkinaosuuttaan arkkikilpailijalleen Nokialle.

-Ei ole lainkaan mukavaa, ettemme onnistu toimittamaan niin paljon puhelimia kuin on kysyntää, Sony Ericssonin markkinointijohtaja Jakob Ryden tunnusti Computer Sweden -tietokonelehdelle.

Ericssonilla on ollut vaikeuksia kännyköiden osien, kuten kovaäänisten, toimituksissa sen jälkeen, kun yhtiö siirsi tuotantoaan Kumlan tehtaalta Ruotsista Unkariin aiemmin tänä vuonna. Ericsson on irtisanonut viidenneksen työvoimastaan ja ulkoistanut matkapuhelinvalmistusta Flextronics-sopimusvalmistajalle. Ryden kertoi, että valmistuskapasiteettia on nyt lisätty, ja gprs-puhelimia pitäisi tulla markkinoille riittävästi ensi vuoden alusta lähtien.

Ericsson laajentaa Kiinan tuotantoaan

Ericsson kertoi perjantaina myös laajentumissuunnitelmistaan Kiinassa. Yhtiö aikoo luoda 5,5 miljardin euron (33 miljardin markan) investoinneilla Kiinaan 29 000 uutta työpaikkaa ja kolminkertaistaa vientinsä Kiinan tehtailta vuoteen 2005 mennessä.

Kiina on noussut maailman suurimmaksi ja nopeimmin kasvavaksi matkapuhelinmarkkinaksi. Joka kuukausi 5 miljoonaa kiinalaista aloittaa kännykän käytön.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.